Plastiikkakirurgialla ja esteettisillä toimenpiteillä ei hoideta pelkästään ulkonäköä – monet lääketieteellisetkin vaivat ratkeavat niiden avulla. Yksi KC Clinicin tärkeä asiakasryhmä kuitenkin jarruttelee muita helpommin avun kysymisessä tällaisiin ongelmiin.
“Erityisesti miehet voivat suhtautua plastiikkakirurgiaan ja esteettisiin toimenpiteisiin vähätellen omia vaivojaan. Heistä voi tuntua, että “ei tässä mitään”, tai että vaiva ei ole niin vakava, että sitä tarvitsisi hoitaa”, kuvailee plastiikkakirurgi Eero Lääperi.
Tällaiset haasteet eivät kuitenkaan ole asia, jonka kanssa tarvitsee “vain pärjäillä”. KC Clinicilla miehet pääsevät huolehtimaan terveydestään ja ulkonäöstään parhaalla mahdollisella tavalla.
“Vaivojen kanssa ei kannata jäädä yksin. Niihin on olemassa useammin kuin arvaatte helppo toimenpide, josta onkin iso apu. Vaivojen yksin pohdiskelu vaikuttaa usein myös itsetuntoon. Kannattaa siis tulla rohkeasti konsultaatioon kertomaan omasta tilanteesta ja miettiä asiaa ammattilaisen kanssa. Miesten vaivat ovat usein selkeitä, mikä tarkoittaa, että niihin on myös selkeät avut. Meillä käy paljon miesasiakkaita ja on hienoa, että he osaavat hakeutua avun piiriin. Potilastyytyväisyytemme on myös korkea”, kuvailee Lääperi.
Miesten yleisimmät ongelmat
Miesasiakkaiden ikähaitari on erittäin laaja ja hoidoissa käy kaiken ikäisiä miehiä. Yleisimmät vaivat, joita miehet hoidattavat, ovat:
- Riippuluomet
- Ylimääräinen tai roikkuva iho
- Ylimääräinen rasva, joka kertyy miehillä tyypillisimmin keskivartaloon tai leuan alle
- Turvonnut tai suurentunut rintarauhanen
- Liikahikoilu
Miehet pohtivat vastaanotolle tuloa keskimäärin naisia kauemmin myös lääketieteellisten ongelmien kanssa. Miehet eivät kuitenkaan aina tule ajatelleeksi, että näihin vaivoihin on olemassa selkeitä ja joskus melko yksinkertaisiakin ratkaisuja. Jatkuvasta sinnittelystä vapautuu myös puhtia muihin tärkeisiin asioihin.
Miesten yleisimpien vaivojen hoito
Silmäluomileikkaus
Kun riippuluomia tullaan näyttämään plastiikkakirurgille, on syynä usein niiden aiheuttama näkökenttähaitta tai päänsärky. Vaiva voi tulla ilmi erityisesti näyttöpäätetyöskentelyssä. Silmäluomileikkaus eli blefaroplastia on erittäin yleinen toimenpide, johon voi tulla joko silmälääkärin lähetteen avulla tai omatoimisesti plastiikkakirurgin konsultaation kautta.
Gynekomastia ja rintarauhasen liikakasvu
Miesten rintarauhasen liikakasvua voidaan hoitaa kirurgisella rintojen pienennyksellä eli gynekomastialla. Toimenpiteessä voidaan poistaa myös koko rintarauhanen. Toinen vaihtoehto on rasvaimu. Rintarauhasen turpoaminen voi johtua esimerkiksi siitä, että kehon rasvakudos stimuloi estrogeenin tuotantoa, mikä voi saada miehen rintarauhasen kasvamaan.
Abdominoplastia ja vatsanahan kiristys
Ylimääräiset ihopoimut ja niiden hautominen ovat myös yleinen vaiva miehillä. Ihopoimuja voi syntyä esimerkiksi laihtumisen seurauksena. Ratkaisuna on kirurginen poisto abdominoplastialla. Siinä saadaan poistettua ylimääräistä ihoa ja sen alaista rasvakudosta tehokkaasti. Toimenpide voidaan tehdä vain navan alle tai niin, että napa siirretään.
Rasvaimu ja BodyTite
Ylimääräistä rasvakudosta voi esiintyä esimerkiksi vatsan ja lantion alueella. Sitkeään rasvaan paras apu on rasvaimu. Tällä hetkellä trendaa erityisesti niin kutsuttu 360-rasvaimu. Perinteisten rasvaimuvaihtoehtojen lisäksi meiltä löytyy Tite-teknologian esteettiset laitehoidot, jotka ovat myös erittäin tehokkaita rasvanpoistossa. Vatsan alueelle sopii hyvin esimerkiksi BodyTite. Laitehoidoista ei arpea ei juuri muodostu. Hoito on myös perinteistä rasvaimua hieman kevyempi.
Hyperhidroosi eli liikahikoilu
Hyperhidroosi voi näkyä hikoilupuuskina esimerkiksi kämmenissä, päänahassa tai kainaloissa. Vaivaa hoidetaan pistoshoidolla botuliinilla, eli kansankielellä “botoxilla”. KC Clinicillä käytössä on Azzalure-botuliiniaine. Botuliini on myös oiva apu narskuttajille ja migreenistä kärsiville.
Plastiikkakirurgia ja esteettiset hoidot pystyvät siis tuomaan monituisiin miesten ongelmiin helpotusta.
Nämä asiat mietityttävät miehiä plastiikkakirurgiassa
Onko plastiikkakirurgia vain naisille?
Miehistä voi tuntua, että omasta ulkonäöstä huolehtiminen on jotenkin epämaskuliinista. Siihen voi vaikuttaa esimerkiksi median taipumus korostaa naisia ja heille tehtyjä toimenpiteitä. Tämä voi nostaa entisestään kynnystä varata konsultaatioaikaa ja tulla plastiikkakirurgin juttusille edes kartoittamaan tilannetta. Trendi on kuitenkin selvästi muuttunut. Esimerkiksi KC Clinicilla miesasiakkaita käy viikoittain.
Riskit
Miehet haluavat olla myös hyvin perillä mahdollisista riskeistä, mikä on hienoa. Miehillä onkin hieman erilainen riskiprofiili hormonaalisista syistä. Esimerkiksi arvet voivat jäädä näkyvämmiksi ja verenpurkaumat ovat yleisempiä.
Plastiikkakirurgi käy kanssasi kaikki mahdolliset riskit perinpohjaisesti läpi konsultaatiossa. Hän pystyy vastaamaan sinua mietityttäviin kysymyksiin ja huomioimaan yksilölliset tarpeesi.
Haluaisistko tulla plastiikkakirurgin konsultaatioon alennuksen kera? Tarjoamme kaikille uutiskirjelistallemme liittyjille –25 % Eero Lääperin konsultaatiosta.