Palvelut miehille

Palveluvalikoimastamme löytyy hoitoja myös miehille. Tavallisimpia toimenpiteitä ovat ihomuutosten poistot. Iholla oleva luomi kannattaa poistaa jos se vaivaa jollakin tavoin: rikkoutuu, kutisee, kipeytyy, kasvaa tai muuttaa väriään. Tällöin muutos poistetaan kokonaisuudessaan näytteeksi ja toimenpiteestä jää arpi, vaikka tehdäänkin lämpöveitsellä eli RF veitsellä (RF=radiofrekvenssi) tai laserilla.

Ulkonäöllisesti häiritsevät hyvänlaatuiset oireettomat luomet voidaan useimmiten poistaa arvettomasti. Teknisesti toimivin järjestelmä on RF-ablaatio, jossa muutos häivytetään kerros kerrokselta pois. Ihonvärinen teippi päälle viikoksi ja muutaman viikon punoituksen jälkeen ei yleensä huomaa, että jotakin on ihosta poistettu. Suihkuun ja yleensä saunaankin voi mennä jo seuraavana päivänä muutoksen poistosta. Vastaavalla tekniikalla voi poistaa voidepuudutuksessa useita muutoksia, jos sijaitsevat samalla alueella (niska, kaula, rintakehä, yläselkä jne.).

Isommista toimenpiteistä silmäluomileikkaukset ovat varsin tavallisia miehillä. Raskaita, väsyneiltä näyttäviä yläluomia ja turvonneita alaluomia ei tänä päivänä tarvitse miehenkään katsella peilistä. Jos vaan toipumiseen löytyy 1-2 viikkoa aikaa, niin näistä ongelmista pääsee paikallispuudutusleikkauksella hyvin eroon. Erityisesti silmäluomileikkauksissa RF-veitsi on erinomainen toipumisen kannalta. Ja tulosta voi vielä myöhemmin täydentää lämpökiinteytyksellä ja monilla muilla ei-kirurgisilla menetelmillä.

Kasvojen ryhdistäminen tai kohotus voi tulla kyseeseen, kun on tarvetta palauttaa alaleuan linjaa, löystyneitä poskia tai veltostunutta kaulaa. Alaleuan muodon palauttamiseen tarvitaan pientä rasvaimua ja lämpökiinteytystä NeckTite, joilla jo saa erinomaisia tuloksia ilman lisätoimenpiteitä.

Varsin paljon miehille tehdään myös ns. ei-kirurgisia hoitoja, joista tavallisimmat ovat kasvojen juonteita ja uurteita keventävät täyteainehoidot sekä ilmeryppyjä lieventävät. Esimerkiksi kulmakarvojen välissä olevien pystyuurteiden keventäminen käy muutamalla pistoksella ja vaikutus kestää 6 kuukaudesta jopa useampaan vuoteen. Ihoa voidaan käsitellä myös monilla eri laserhoidoilla, tehostetuilla pulssivalohoidoilla ja radiofrekvenssiin perustavilla hoidoilla sekä kemiallisilla että mekaanisilla kuorinnoilla. Tämän hetken uutuus on ihon lämpökiinteytys radiofrekvenssillä Freeze, mutta ei sovi unohtaa miehilläkään kunnon mekaanista ihonpuhdistusta muutaman kerran vuodessa esimerkiksi kostealla timanttihionnalla.

Vartaloa kiinteytetään paljon salilla ja lenkkipolulla, mutta aina riittävään liikuntaan ei ole aikaa eikä viitseliäisyyttä. Ikää myöden miehillä pyrkii kertymään ylimääräistä vatsan ja kylkien (jenkkakahvojen) alueelle, samoin rintojen seutu löystyy. Useimmiten näissä ongelmissa voidaan ei-kirurgisilla hoidoilla päästä kohtuullisiin tuloksiin. Rasvakudosta voidaan häivyttää ultraäänipulssein (ultraääniavusteinen rasvanpoisto) ja ihoa voidaan kiinteyttää lämpökäsittelyllä (RF). Nämä eivät kuitenkaan aina riitä, vaan toisinaan päädytään esimerkiksi rintakehän ja vatsan alueella muotoileviin kirurgisiin toimenpiteisiin:

Vatsanmuotoilu

Bodytite-lämpörasvaimu
Rasvaimu

Tässä vain osa miehille kohdistetuista hoidoista. Tätä päivää on, että katsotaan asiaa tai ongelmaa monesta eri näkökulmasta ja pyritään löytämään paras mahdollinen ratkaisu.

 

Miehen rintojen liikakasvu

Gynekomastia tarkoittaa miesten rintojen pienentämistä. Kyse saattaa olla joko toisen tai molempien rintojen muutoksesta. Gynegomastia on hyvin yleinen vaiva, miesten rintojen pienennysleikkauksia tehdään vuosittain paljon.

Miesten rintojen pienennysleikkauksessa poistetaan rasva -ja/tai rauhaskudosta, ja joskus ylimääräistä ihoa, ja parannetaan rintakehän ääriviivoja.

Mies, joka harkitsee rintojenpienennysleikkausta, on syytä varata aika suunnittelukäynnille. Konsultaatiossa plastiikkakirurgi arvioi hoidon tarpeen ja laajuuden, keskustelee esteettisistä tavoitteista ja hoitovaihtoehdoista ja vastaa kysymyksiin.

On tärkeää noudattaa plastiikkakirurgin ohjeita valmistautuessa gynekomastian korjausleikkaukseen, jotta varmistetaan parhaat mahdolliset tulokset.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteydenottopyyntö

Ole hyvä ja anna tietosi. Olemme Teihin yhteydessä pikaisesti!