Kasvojen toimenpiteet

Lue tästä linkistä lisää tietoa seuraavista toimenpiteistä:

  • Otsan kohotusleikkaus
  • Kulmakarvojen kohotusleikkaus
  • Ohimoalueen kohotusleikkaus
  • Keskikasvojen kohotusleikkaus
  • FaceTite
  • Hollywood lift
  • MACS alakasvojen kohotusleikkaus
  • Kaulan kohotusleikkaus

Muut kasvojen alueen toimenpiteet:

 

NeckTite – Leuanalusen ja leukalinjan rasvaimu ja ihonkiinteytys

Kyseessä on mullistava hoitomenetelmä. NeckTite on ensimmäinen ja ainoa radiofrekvenssienergiaa hyväksi käyttävä kiinteyttävä rasvaimu (RFAL = radiofrequency assisted liposuction), joka erityisesti suunniteltu kaulan ja leuanalusen käsittelyyn. NeckTite on sekä turvallinen että tehokas ja soveltuu monenlaisiin kaulan ja leuanalusen ongelmiin. Järjestelmä kiinteyttää ihoa ja ihonalaiskudosta sekä poistaa rasvaa samanaikaisesti, jotta leuan ja leuanalusen muoto saadaan optimaaliseksi.

Mitä hoidossa tapahtuu?

Leuan alapuolelle tehdään paikallispuudutuksessa pieni reikä ihoon (laajemmissa toimenpiteissä myös korvalehden taakse). Kudos pehmennetään nestetäytöllä, jossa myös on puudutusainetta. Kun on saavutettu hyvä puudutus toimenpidealueelle (n. 15-20 minuuttia) tehdään NeckTite järjestelmällä hoidettavan alueen käsittely pienen reiän kautta. Järjestelmässä on ohut energia- ja imukärki ihonalaiseen käsittelyyn ja samanaikaisesti tunnistinanturi ihon päällä, joka seuraa ja ohjaa energian käyttöä tietoteknisesti (jatkuva lämmön, vastuksen, energian ja tehon seuranta). Lopuksi pienet aukot suljetaan ompeleella tai iholiimalla. Teippitukea pidetään muutaman päivän ajan ja kasvotukea (tukipanta) muutamasta päivästä viikkoon.

NeckTite hoito ei vaadi nukutusta. Toimenpide voidaan toteuttaa paikallispuudutuksessa ja asiakkaan toivoessa voidaan antaa rentouttavaa esilääkettä. Toimenpide kestää laajuudesta riippuen 1-2 tuntia. Toimenpiteen jälkeen voi kotiutua välittömästi. Toipumisaikaa tarvitset muutamasta päivästä yhteen viikkoon. Hoidon välitön vaikutus on heti nähtävissä, mutta lopputulos paranee (iho ja ihonalaiskudos tiivistyy) puolen vuoden ajan. Toimenpiteen jälkeen vuoden ajan tapahtuu vielä kiinteytymistä.

Kenelle sopii?

Sekä miehille että naisille ja nuorille että iäkkäämmillekin. Niin kaksoisleuan kuin löystyneen leuanalusen hoitoon. Hoito voidaan yhdistää kasvojen muihin hoitoihin (facelift, FaceTite, Fractora, injektiohoidot jne).

Miten poikkeaa muista hoidoista?

Aiemmin kaksoisleuan pois saamiseen on käytetty perinteistä rasvaimua ja laserkuitua. Perinteisen rasvaimun ongelmana on se, että kudoksia kiinteyttävä vaikutus on vähäinen ja riski kudoslöysyydellä hoidon jälkeen olemassa. Laserkuitukäsittelyyn liittyy enemmän riskejä ja se vaatii aina lisäksi rasvaimun, koska muutoin jää kovuutta tai kyhmyisyyttä kudoksiin (voi jäädä vielä imunkin jälkeen). Lisäksi NeckTite kiinteyttää paremmin kudoksia.

Plastiikkakirurgin kommentti:

’NeckTite on osoittautunut yhtä mullistavaksi muotoilutekniikaksi kuin BodyTite jo aiemmin vartalon alueella. Pelkästään jo se, että voidaan yhdistää kudoksia kiinteyttävä ja rasvaa poistava järjestelmä hyvin kontrolloidulla menetelmällä tuo kirurgin ulottuville aivan uuden mahdollisuuden.
Käytännössä paremman ulkonäöllisen tuloksen lisäksi toipuminen on nopeampaa, mustelmat ja jälkituntemuksen vähäisempiä kuin aiemmin käyttämilläni menetelmillä. Nykyisin en juuri muuta hoitomenetelmää käytä leuanalusta ja kaulaa käsitellessä.’
Heikki Kupi, plastiikkakirurgi

Omaamme pitkän kokemuksen BodyTite järjestelmän käytössä. Järjestelmä on ollut klinikallamme aktiivi käytössä jo vuodesta 2009 alkaen, ensimmäisenä Suomessa.

Katso video

KC Clinicin johtava lääkäri, plastiikkakirurgi Heikki Kupi keskustelee kasvojenkohotuksiin liittyvistä aiheista kuten riskeistä, toipumisesta, peloista ja trendeistä.

Nenäleikkaus

Nenä on yksi kasvojen hallitsevimmista piirteistä.

Nenäleikkauksella eli rhinoplastialla voidaan korjata nenän muotoa ja osittain vaikuttaa nenän kokoon. Nenäleikkauksella pystytään usein myös parantamaan ilman kulkua nenän alueella, jos tukkoisuus on ongelma.

Yleisimmät muotovirheet, joita leikkauksessa korjataan: Leveää nenän kärkeä voidaan kaventaa tai korjata nenän kärjen symmetria, jos oikean- ja vasemmanpuoleinen kärkirusto ovat keskenään erimalliset. Nenän selässä olevaa luista tai rustoista kohoumaa eli kyömyä voidaan tasoittaa. Nenän selän vinoutta voidaan myös oikaista. Pienempiä toimenpiteitä voidaan tehdä myös sierainaukkojen alueella.

Nenän muotoilu perustuu nenän rusto- ja luurakenteen muokkaukseen. Usein nenäleikkauksessa käytetään myös rustosiirteitä. Siirre otetaan yleensä nenän väliseinästä leikkauksen aikana. Huomaamattomasti rustosiirteen voi ottaa myös korvalehden takaosasta. On kuitenkin muistettava, että muodon turvallisella muokkaamisella on rajoituksia ja lisäksi iho tuo omaa muotoaan nenään myös leikkauksen jälkeen. Esimerkiksi paksu nenän kärjen iho estää kärjen voimakkaan kavennuksen.

Suurin osa leikkauksista tehdään ns. avoleikkauksina, jolloin päästään parhaiten vaikuttamaan rustojen muotoon. Iholle nenän väliseinän kapeimmalle kohdalle jäävä pieni ihoarpi paranee yleensä huomaamattomaksi. Leikkauksen laajuuden ja potilaan toiveiden mukaan toimenpide tehdään joko nukutuksessa tai paikallispuudutuksessa.

Toipuminen

Nenäleikkaukset tehdään joko nukutuksessa tai puudutuksessa. Toipumisaika on normaalisti 2 – 3 viikkoa, joista ensimmäisen viikon ajan pidetään nenälastaa ja teippauksia. Ne poistetaan yleensä samalla kun ompeleetkin, viikon kuluttua toimenpiteestä. Nenäleikkauksen lopputulosta voidaan pitää valmiina vasta noin puolen vuoden kuluttua ja pieniä muutoksia tapahtuu jopa vuoteen saakka toimenpiteestä.

Toimenpide mielessä?

Nenäleikkaus toimenpiteen suunnittelu alkaa plastiikkakirurgin vastanotolla. Suunnittelukäynnin yhteydessä asiakas saa myös kustannusarvion toimenpiteestä.

Nenäleikkaukset suorittaa klinikallamme plastiikkakirurgi Kimmo Tanttula.

 

Ei-kirurginen nenä muotoilu

Nenää voidaan muotoilla myös täyteaineilla ja botuliinilla tai niitä voidaan käyttää nenäleikkauksen jälkeen täydentämään tilannetta.

Näitä hoitoja klinikallamme tekee plastiikkakirurgi Heikki Kupi.

 

Buffaloplastia

Nenän ja ylähuulen väli voi olla joko rakenteellisesti tai iän myötä pidentynyt. Ulkonäöllinen vaikutelma pystysuunnassa pidentyneestä ylähuulesta korostaa kasvojen ikääntymistä. Nuorella ylähuulen ja nenän väli on lyhyt ja kaareva.

Mitä sitten voidaan tehdä tässä tilanteessa?

Ylähuulta voidaan täyttää yleensä injektoitavilla aineilla, mutta se vaatii huulen reunan korostamisen lisäksi myös huulen täyttämisen. Tämä ei kuitenkaan aina riitä tai injektioita voidaan joutua toistamaan turhan usein, jolloin vaihtoehtona on kirurginen toimenpide. Tavallisimmin tehdään niin sanottu buffalohärän sarvien muotoinen kudospoisto aivan nenän alapuolelta. Toimenpiteeseen voidaan liittää myös huulen limakalvon vyörytys, jolloin saadaan punertavaa huulen osaa vielä enemmän näkyviin.

Buffaloplastia tehdään yleensä paikallispuudutuksessa. Toimenpiteen jälkeen ei ole merkittävää kipua, mutta turvotusta ja mahdollisesti mustelmia voi esiintyä. Ompeleet poistetaan 7-10 päivän kuluttua toimenpiteestä. Samassa yhteydessä leikkaavan lääkärin tarkastus on tärkeä, jotta nähdään heti, onko mahdollista arven leviämistä tai haavan periksi antoa. Tällöin kyseinen kohta korjataan välittömästi (uusi ompelu tai arven poisto ja ompelu), jotta minimoidaan arpikudos.

Lopullinen tulos näkyy noin kuukauden kuluttua. Alkuvaiheessa arpikudos voi olla näkyvä, mutta kun sitä hoidetaan alusta lähtien oikein, muuttuu se aikaa myöden melko huomaamattomaksi.

 

Korvalehden muodon korjaaminen – Hörökorvaleikkaus

Ulkokorvan synnynnäinen epämuotoisuus voi olla eri vaikeusasteista aina ulkokorvan puuttumisesta lievään korvalehden asentohäiriöön. Tavallisin korvalehden epämuotoisuus on hörökorva, joka johtuu korvalehden kehityshäiriöstä, joka voi olla jossain tapauksissa perinnöllistä. Korvalehden poimut saattavat jäädä suoriksi tai osa rustosta on liian kookasta nostaen korvalehteä eteenpäin.

Leikkausmenetelmiä korvalehden muodonkorjaukseen on useita. Plastiikkakirurgimme käyttää usein menetelmää, jossa ei halkaista, vaan se pehmennetään ja muotoillaan ompeleilla. Korvaruston voi myös halkaista, mutta tässä tapauksessa ruston leikkauspinnan reuna voi alkaa vuosien kuluessa näkyä ja korjausleikkaus on tarpeellinen. Lievän ulkokorvan epämuotoisuuden kuten kuppikorvan tai hörökorvan korjaaminen tehdään muotoilemalla viallista korvarustoa ja kiinnittämällä korvarusto uuteen asentoon. Korvalehden rustolla on asentomuisti ja se pyrkii jossain määrin entiseen muotoonsa.

Korvalehden muodonkorjaus toimenpide voidaan tehdä aikuisiällä, mutta pyritään tekemään jo ennen kouluikää. Aikuisille ja yli 10 vuotiaille lapsille toimenpide tehdään yleensä paikallispuudutuksessa ja rentouttavassa lääkityksessä. Pienille lapsille toimenpide tehdään nukutuksessa.

Korvalehden korjaustoimenpiteen jälkeen laitamme korvan/korvien päälle komprimoivan sidoksen 3-5 päivän ajaksi. Sidos poistetaan hoitopaikassa ja jatkoon tulee tukipanta 2-3 viikon ajaksi. Ompeleet poistetaan 10-14 kuluttua. Kontrollikäynnillä myös toimenpiteen suorittanut kirurgi tarkastaa haavan kunnon ja katsotaan tarpeen mukaan jatkohoito.

Normaali liikkuminen, kuten kävely ja pikkuaskareet, ovat sallittuja heti toimenpiteen jälkeen, mutta raskaampaa urheilua on syytä välttää 2 viikon ajan. Samoin kontaktilajeja ja kypärän käyttöä on syytä välttää 3-4 viikon ajan.

Hörökorvaleikkauksen tai muun korvalehden epämuotoisuutta korjaavan toimenpiteen suunnittelu alkaa plastiikkakirurgin vastanotolla. Suunnittelukäynnin yhteydessä asiakas saa myös kustannusarvion toimenpiteestä.

 

Kiinnostuitko? Kysy lisää.

Kiinnostuitko? Kysy lisää.

Ole hyvä ja anna tietosi. Olemme Teihin yhteydessä pikaisesti!