Kasvohoidot ja kosmetologimme

Valikoimassamme on monipuolisia ja tehokkaita medikaalisia kasvohoitoja, jotka perustuvat uusimpiin tutkimuksiin ja tulokselliseen hoitoon. Kosmetologimme ovat koulutettuja ihonhoidon ammattilaisia, jotka suunnittelevat hoidot aina asiakkaan yksilöllisen tarpeen tai iho-ongelman mukaan.

Kosmetologimme toimivat yhteistyössä plastiikkakirurgisen tiimimme kanssa Tampereen toimipisteellämme.

Happokuorinnat

Kemiallinen kuorinta on tehokas ja turvallinen menetelmä eri iho-ongelmien hoidossa. Kuorinta valitaan aina ihon tarpeen tai ongelman mukaan. Yksittäisellä hoidolla voidaan kirkastaa ja tasoittaa ihoa, mutta sarjahoidolla saadaan vaikutettua ihon uusiutumiseen ja tasoittumiseen parhaiten.

Kemiallisilla kuorinnoilla voidaan hoitaa:

 • juonteita ja ryppyjä
 • ihon epätasaisuuksia ja aknearpia
 • aknea, rosaceaa ja atooppista ihottumaa
 • ihon liikapigmentointia ja auringon aiheuttamia vaurioita
 • suuria ihohuokosia ja ihon epäpuhtauksia
 • anti-age hoitona veltostunutta ihoa

Kemiallisen kuorinnan vasta-aiheet:

 • aktiivinen huuliherpes
 • aknelääkitys
 • Roaccuttan; ei kuorintoja 6 kuukauteen lääkekuurin jälkeen
 • tetrasykliinilääkitys vaatii lääkärin konsultaation
 • raskaus

Kemialliset kuorinnat koostuvat erilaisista hapoista kuten maitohaposta, salisyylihaposta, glykolihaposta. Kemiallisen kuorinnan sarjahoito aloitetaan yleensä miedoimmalla hapolla, mikäli aiempaa kokemusta kuorintahoidoista ei ole, tämä myös toimii valmistelevana hoitona tuleville hoidoille. Sarjan edetessä valitaan vahvempia happoja, riippuen ihon kunnosta ja hoidon tavoitteesta. Kuorinnan jälkeen iholle laitetaan viilentävä ja kosteuttava naamio, joka nopeuttaa ihon paranemista.

Muutoksia ihossa alkaa näkyä heti ensimmäisen hoidon jälkeen ihon kirkastumisena. Parhaimmat tulokset saavutetaan muutamien päivien ja viikkojen aikana. Kuorinta stimuloi ihon omaa uusiutumisprosessia, jonka seurauksena iho tasoittuu, epäpuhtaudet vähenevät ja ihon kimmoisuus sekä värimuutokset tasoittuvat.

Kuorinnat voidaan tehdä kertahoitona, jolloin kuorinta on kirkastava, puhdistava ja heleyttävä. Suositus kuitenkin on 4-6 hoitokertaa 2-4 viikon välein.

Aknehoidot

Akne on yleinen ihosairaus, joka on pääasiassa teini-ikäisten tauti, mutta sitä esiintyy myös aikuisilla. Kohdealueina ovat tavallisimmin kasvot, selkä, hartiat ja rinta.

Syyt akneen voivat olla perinnöllisiä tai hormonaalisia. Aknen voivat aiheuttaa myös psyykkiset syyt. Akne ilmenee ihossa näppylöinä, mustapäinä, valkopäinä ja vaikeimmissa tapauksissa tulehtuneina onteloina ja arpimuodostumina. Häiriö voi olla lievä ja kestää vain lyhyemmän aikaa tai se voi olla vaikea ja pitkäaikainen. Vaikeimmissa tapauksissa yläruumiin ja kasvojen iho saattaa vaurioitua pahasti ja muodostaa pysyviä arpia. Tämän vuoksi on tärkeää, että hoito aloitetaan jo ensioireiden ilmaantuessa.

Aknen hoito

Aknen hoito on aina yksilöllistä riippuen aknen tasosta. Aknen hoito vaatii pitkäjänteistä, säännöllistä ja suunnitelmallista hoitoa. Aknen hoidossa lääkärin ja kosmetologin yhteistyö on tärkeää. Vaikean aknen hoito kuuluu lääkärille ja lääkehoitoa on hyvä täydentää kosmetologin hoidoilla lääkärin ohjeiden mukaisesti. Jos akne on arpeuttanut ihoa, vahinkoja voidaan yrittää korjata lääketieteellisin sekä kirurgisin keinoin.

Aknen hoitoon on olemassa tehokkaita ihonhoitotuotteita kotihoitoon. Lääkärin lääkemääräyksellä saa tehokkaampia reseptilääkkeitä, tablettimuotoisia antibiootteja ja paikallishoitoja.

Aknen jälkihoito

Aknen parantumisen jälkeen jälkihoito on erittäin tärkeää. Jälkihoidossa tulee kiinnittää huomio talinerityksen normalisoitumiseen, ihon kosteutukseen ja vahvistukseen, ihon rauhoittaminen on myös ensisijaista. Mahdollisten arpien hoitoon on mm. erilaisia kuorintoja.

 

Kiinnostuitko? Kysy lisää.

Kiinnostuitko? Kysy lisää.

Ole hyvä ja anna tietosi. Olemme Teihin yhteydessä pikaisesti!