INJEKTIOHOIDOT

 

Injektiohoidoilla on tapana yllättää asiakkaamme positiivisesti, koska niiden mahdollisuudet ovat usein laajemmat, kuin he ovat etukäteen osanneet odottaa. Opastamme sinut tässä tekstissä injektiohoitojen eri muotojen, hoitopolun, mahdollisten riskien ja tämän hetken trendien läpi plastiikkakirurgi Heikki Kupin kertomana. Saatat löytää injektiohoidoista ratkaisun ongelmaasi, mitä et ehkä ajatellut ratkeavan pistoshoidolla!

 

Mikä on injektiohoito?

Injektiohoito eli pistoshoito tarkoittaa yleensä kasvojen alueelle tehtävää hoitomuotoa, jossa ihon alle injisoidaan haluttua vaikuttavaa ainetta. Injektiohoidoilla voidaan muun muassa silottaa juonteita, muotoilla kasvojen piirteitä, parantaa ihonlaatua ja tuoda helpotusta myös lääketieteellisiin vaivoihin.

Injektiohoidot voidaan jaotella täyteainehoitoihin, botuliinihoitoihin ja uudempiin kosteuttaviin hoitoihin, eli uudempiin kostetuttaviin hoitoihin sekä bioaktiivisiin ja kudoksia parantaviin kasvutekijäpohjaisiin hoitoihin. Toinen tapa jaotella hoidot on pistoksen syvyyden ja vaikutuksen perusteella. Botuliini voidaan pistää lihakseen tai lähelle ihoa. Täyteainehoidoissa voidaan tehdä jako kosteuttaviin eli pinnallisiin pistoshoitoihin ja syvälle injektoitaviin eli muotoileviin pistoksiin.

Yleisin raaka-aine täyteainehoidoissa on hyaluronihappo. Se on koostumukseltaan lähellä ihon omia molekyylejä. Botuliinihoitojen botuliinitoksiini taas kuuluu ns. hermomyrkkyihin, mutta tätä ainetta käytetään hoidoissa niin vähän, ettei se aiheuta ihmiselle vaaraa.

 

Miksi injektiohoito?

Asiakkaamme hakevat injektiohoidosta ensisijaisesti apua esteettisiin syihin. Tyypillisintä on haluta häivyttää kasvojen alueen juonteita tai ryppyjä esimerkiksi kulmakarvojen välistä, silmäkulmista tai nenän pielistä.

Täyteaineilla voidaan nimensä mukaisesti muotoilla kasvoja. Niistä saadaan apua myös arpien hoitoon, vammojen jälkitiloihin ja harvinaisempiin ihon kuivumistiloihin. Esimerkiksi atooppista ihoa suun ympärillä voidaan hoitaa kosteuttavalla hoidolla.

Botuliinihoito, eli kansankielellä botox, painottuu usein lääketieteellisiin hoitoihin. Tämä on monelle asiakkaallemme uusi asia. Botuliinihoidolla voidaan tuoda helpotusta esimerkiksi:

  • migreeniin
  • bruksismiin eli hampaiden narskutteluun
  • hiuspohjan rasvoittumiseen
  • liikahikoiluun kainaloissa tai hiuspohjassa
  • stressiperäisen akneoireiluun
  • suun alueelle nostamaan suupieliä tai hoitamaan huulten ryppyjä
  • voimakkaaseen ienhymyyn.

Injektiohoitoja voidaan kutsua niin sanotusti kevyiksi hoidoiksi esimerkiksi plastiikkakirurgian rinnalla, sillä sen riskit ja toipumisaika ovat pienemmät. Pistoshoidon lopputulos ei tosin kestä yhä kauaa kuin vaikkapa plastiikkakirurgiassa.

Kevyet hoidot ovatkin trendanneet viime vuosina, sillä niitä on helppo yhdistellä muihin hoitoihin ja niillä voidaan ylläpitää esimerkiksi plastiikkakirurgian avulla saatuja tuloksia. Yleensä esteettiset hoidot aloitetaankin kevyistä hoidoista. Vaikka asiakkaan kohdalla pohdittaisiin plastiikkakirurgiaa, harkitsemme silti rinnalla myös kevyempiä vaihtoehtoja tai isompien toimenpiteiden, kuten kasvojenkohotusten, siirtämistä. Injektiohoidoilla voi saada myös täydentäviä tuloksia aikaan esimerkiksi plastiikkakirurgisten toimenpiteiden rinnalle.

 

Yleisimmät injektiohoidot

Meillä KC Clinicilla asiakkaamme kysyvät eniten botuliinilla kurtistusten poistamista, silmien ilmettä avaavaa open eyes –hoitoa ja naurujuonteiden häivyttämistä. Täyteainepuolella suosituimpia hoitoja ovat huulten muotoilu, poskipäiden nosto ja leukalinjan muotoilu.

Suunalueen hoitoja on tullut paljon viime aikoina lisää, ja ne ovatkin samalla tulleet kysytymmiksi hoitomuodoiksi. Kosteuttavat ja pinnallisesti vaikuttavat injektiohoidot ovat myös ansainneet paikkansa asiakkaidemme suosiossa. Hoidoissa käytettävistä vaikuttavista aineista yleisimmät ovat Profhilo ja Amalian Balance. Ne ovat hiukan erilaisia, vaikkakin idealtaan samanlaisia, ja niillä voidaan hoitaa esimerkiksi kaulan ja dekolteen aluetta.

Usein asiakkaidemme toiveena on hoitojen yhdistely, jolloin luomme yhdessä yksilöllisen hoitosuunnitelman. Monimuotoisen hoidon perustana on, että nykyään eri alueille tarkoitetut tuotteet, kuten syvältä muotoilevat ja pinnallisesti kosteuttavat, löytyvät samasta tuoteperheestä.

Injektiohoidettavia asiakkaitamme on laaja skaala! 20–30-vuotiaiden naisasiakkaidemme keskuudessa huulten täyteaineet ja kasvojen muotoilu on suosituin pistoshoitomuoto. 20–40-vuotiaat ovat erityisen hyvin perillä lääketieteellisistä hoidoista. Ryppyihin kysytään eniten apua aina 35-vuotiaista ylöspäin. Injektiohoitoja toteutetaan kuitenkin myös 70-kesäisillekin asiakkaillemme.

 

Hoitopolku injektiohoidoissa

 

  1. Yhteydenotto. Tavoittamisemme tapahtuu usein netin välityksellä, mutta myös tuttavien ja sattuman kautta. Asiakkaamme saattavat yllättyä kuullessaan, että injektiohoito sopii myös heille. Monet asiakkaistamme pohtivat, kannattaako tulla lääkärille injektiohoitoja varten. Suosittelemme tätä lämpimästi. Voit aina soittaa tai varata ajan tai konsultaation. Botuliinihoidon ja osan täyteainehoidoista voi tehdä heti ensimmäisellä tapaamisella.
  2. Mahdollinen konsultaatio. Tällä tapaamisella keskustellaan hoitajan tai lääkärin kanssa erilaisista ja sinulle sopivimmista vaihtoehdoista. Kanssasi luodaan hoitosuunnitelma, jos toiveenasi on hoitojen yhdisteleminen tai asteittain etenevä hoito. Jos olet konsultaatiossa hoitajan kanssa ja päädymme toimenpiteeseen, jonka vain lääkäri voi tehdä, vaihdamme tässä kohtaa sinusta vastaavan asiantuntijan.
  3. Pohjustaminen. Käymme ennen hoitoa läpi riskit, mahdollisuudet ja mahdollisen hoitosuunnitelman. Varmistamme, että sinulla on kaikki tarvittavat tiedot ja olet tyytyväinen hoitomuotoon.
  4. Toimenpide. Teemme valitun injektiohoidon turvallisesti ja terveysnäkökulmaa painottaen. Jos tarkoituksena on tehdä useampi hoito, varaamme sinulle ensimmäisen toimenpidekerran jälkeen myös seuraavan ajan.
  5. Toipuminen: Toipumisaikaa ei juuri ole. Kuvailemme seuraavassa kappaleessa toipumista yksityiskohtaisemmin.
  6. Kontrollikäynti. Näemme uudelleen, kun toimenpiteestä on kulunut noin 2-3 viikkoa. Katsomme yhdessä, onko hoito toiminut ja tarvitseeko jotain muuttaa heti tai mahdollista seuraavaa kertaa varten.
  7. Jatkohoidot. Jos olemme tehneet hoitosuunnitelman, joka etenee vaiheittain, niin näemme suunnitelman mukaisesti haluttuun tulokseen asti.
  8. Ylläpito. Injektiohoitojen vaikutus häipyy muutamassa kuukaudessa tai viimeistään vuodessa, eli efekti kaipaa ylläpitoa kestääkseen. Ylläpidon tarve riippuu hoidetun alueen laajuudesta, vaikuttavasta aineesta ja tavoiteltavasta lopputuloksesta.

 

Toipuminen injektiohoidon jälkeen

Injektiohoidosta toipuminen riippuu eniten vaikuttavasta aineesta. Botuliinihoidon voi tehdä niin sanotusti lounastunnilla. Siinä ei sinänsä ole toipumisaikaa. Pistokset ovat pienet ja mustelmariski minimaalinen. Tunnin päästä hoidosta voi jo meikata. Samana päivänä ei suositella fyysistä rasitusta tai saunomista. Saunan todellisista vaikutuksista ei ole vielä kiven kovaa näyttöä, mutta suosittelemme silti sen säästämistä seuraavaan päivän. Silloin voi elää jo normaalia elämää.

Täyteainehoidoissa suositukset ovat melkein samat. Meikkiä ei tulisi käyttää pariin-kolmeen tuntiin hoidon jälkeen. Jos hoidon yhteydessä on tehty jokin erityishoito (kuten silmänalushoito kyyneluran täyttämällä), voi hoito vaatia pidempää toipumista. Tällaiset huomiot mietitään kuitenkin yhdessä etukäteen. Turvotus ja mustelmat voivat olla tämän hoidon jälkeen näkyvämpiä.

Yleisesti reaktioturvotus on pistoshoidoissa nykyään vähäisempää, esimerkiksi huulten suhteen.

 

Riskit injektiohoidoissa

Yleisimmät riskit injektiohoidoissa ovat mustelmat, turvotus ja hetkellinen kovuus. Tulehdukset ovat hyvin harvinaisia. Harvoin syntyy myöskään patteja, joita pitäisi hoitaa liuottamalla. Tällaiset niin sanotut “ensiapuaineet” ovat kuitenkin vain lääkärien käytössä.

Joskus botuliini voi levitä esimerkiksi silmän alueelle, jolloin silmäluomen liikkeet voivat hidastua. Sama voi käydä suun alueella: tällöin suunpielten liikkeet ja ääntäminen voivat muuttua. Nämä menevät kuitenkin parissa viikossa ohi. Vaiva on lähinnä kiusallinen tai häiritsevä.

Erityisesti täyteainehoidoissa on kuitenkin suurempia riskejä, joista asiakkaamme eivät ole usein etukäteen tietoisia. Täyteainehoidoissa injisoidaan kiinteää ainetta, joka voi pahimmassa tapauksessa päätyä verenkiertoon ja aiheuttaa tukoksia. Iho- ja silmänpohjanvauriot ja jopa aivoverenkierron häiriöt ovat mahdollisia riskejä. Kasvojen keskeiset alueet, kuten nenä, ovat tästä syystä tekijälle haastavampia – muotoilu on hyvin tarkkaa, jottei kudosvaurioita tai epämuodostumia synny.

Riskien vuoksi toivomme, että valitset tekijäksi luotettavan terveydenhuollon ammattilaisen. Terveytesi on meille kaikki kaikessa. Tässä ovat neuvomme injektiohoidon tekijän valintaan:

Katso verkosta, onko pistoshoidon tekijä laillistettu sairaanhoitaja tai lääkäri. Löydät listauksen JulkiTerhikki-sivustolta. Yrityksen verkkosivuilta kannattaa myös etsiä millainen koulutus tekijällä on pistoshoitoihin. Tieto voi kyllä valitettavasti puuttua. Suomessa pistoshoitaja ei ole lisensioitu tai rekisteröity ammattinimike, eikä tarkempia pistoshoitokoulutuksia ole pakko ilmoittaa. Suomi onkin poikkeuksellinen maa siinä mielessä, että meillä kuka vain voi tehdä pistoshoitoja, botuliinihoitoja lukuun ottamatta. Muualla Euroopassa pistosluvat ovat tarkkaan määriteltyjä.

KC Clinicin kaikki pistoshoitoja toteuttavat terveydenhuollon ammattilaiset ovat sertifioituja kyseisiin hoitoihin.

 

Pelot

Asiakkaamme kuvailevat usein yleisintä pelkoaan lausahduksella: “En halua botox-huulia!” Tyypillisesti siis pelätään yliampuvaa efektiä, jonka ulkopuoliset huomaavat heti. Tämä sama ylilyönnin pelko on monessa muussakin esteettisessä tai plastiikkakirurgisessa toimenpiteessä. Yleensä asiakkailla on omat muodot haussa, mutta myös maksimaalisen tuloksen saa halutessa. Yleisin pelko on siis kiteytettynä se, että vastaako lopullinen efekti haluttua.

Ihmiset eivät yleensä tiedä injektiohoitojen riskeistä ja siksi he yllättyvät kuullessaan niistä. Tämän vuoksi asiakkaamme eivät usein pelkää pistoshoitojen riskipuolta.

Kipukaan ei yleensä asiakkaitamme huoleta. Botuliinihoidoissa neula ja pistettävä aine ovat niin pieniä, että hoidon ajaksi ei puuduteta. Siitä ei olisi suuremmin hyötyä.

Täyteainehoidoissa puuduttaminen riippuu hieman kohteesta. Kipu on yleensä aika inhimillistä. Huulet ovat kuitenkin kivun suhteen inhottavampi alue, joten ne yleensä puudutetaan voiteella.

 

Trendit injektiohoidoissa

Pistoshoidoissa nähtävillä on ensinnäkin kasvun trendi – uutta syntyy jatkuvasti! Vanhat tekniikat säilyvät kuitenkin korkealla ja lääketieteellistä hoitoa tehdään yhä enemmän.

Huulten, kasvojen ja nenän muotoilu ovat tällä hetkellä trendikkäitä. Huulissa suurinta huutoa on nyt lip flip eli huulen kääntö botuliinilla. Tämä trendi ei tosin ole uusi juttu, tekniikka on vain hieman muuttunut. Lip flipissä injisoidaan botuliinia huulten reunaan, jotta se kääntyisi antaen pulleamman vaikutelman. Näin huuli ei myöskään kiristy niin paljon hymyiltäessä. Usein hoitoon yhdistetään täyteaine.

Korvalehtiäkin voi nykyään täyttää. Tämä trendi ei kuitenkaan ole vielä lähtenyt kovimpaan nousuun, mutta se on selvästi yleistynyt.

Botuliinipuolella taas on odotettu vuosia pitkäkestoisempaa tuotevalikoimaa, jotta hoidon vaikutusaika pitenisi. Se säilyy silti edelleen yhtenä suosituimpana injektiohoitona.

Ihoa parantavat ja kosteuttavat tuotteet, kuten Amalian Balance, Profhilo ja Scultpra, ovat myös tällä hetkellä suosittuja. Kudoksia voidaan aktivoida myös niin sanotuilla kasvutekijäpohjaisilla kudoksia aktivoivilla tuotteilla. Niitä on markkinoilla kaksi, ja niistä toinen, Tience, on Suomesta. Se on niin sanotusti “luomutuote”. Tällaisilla tuotteilla voidaan hoitaa hyvin tuloksin myös kudosvaurioita.

Sidekudoksen ja kollageenin tuotannon aktivointia voidaan tehdä niin sanotuilla bioaktiivisilla tuotteilla, jotka ovat olleet markkinoilla jo pidempään. Tällaiset hoidot täydentävät vaikutusmekanismeiltaan täyteainehoitoja, sillä ne täyteläistävät kasvoja. Hyvänä esimerkkinä on Sculptra, joka on noussut uudelleen suosioon hieman eri tekniikalla. Ne ovat tosin vaativampia tekijän näkökulmasta. Erityisesti alan keskusteluissa bioaktiiviset Scupltra ja Tience ovat isosti esillä.

 

Hyödyllisiä linkkejä injektiohoitoihin

Hienoa, että luit artikkelin tänne asti!

Tässä on sinulle lisätietoa injektiohoidoista:

Lue lisää injektiohoidoista

Tutustu täyteaineenpoistoon

 

Jos mietit paljonko toimenpiteet maksavat, tästä linkistä saat osvittaa:

Hinnasto

 

 

Olisitko halunnut kuulla muista kasvojen alueen toimenpiteistä? Voit lukea alta kasvojenkohotuksista. Kasvojenkohotukset

 

Julkaisemme myöhemmin myös tekstit laitehoidoista ja silmäluomileikkauksista.

 

Terveydenhuollon ammattilaiset voit tekijää valitessa tarkistaa täältä:

Julkiterhikki

 

 

Vastaamme mielellämme, jos sinulle jäi kysyttävää injektiohoidoista. Jos haluat varata suoraan ajan tai konsultaatioon, tee se tästä:

Nettiajanvaraus

 

 

Muissa tapauksissa ota yhteyttä meidän asiakaspalveluumme:

Puh. 020 757 11 50

asiakaspalvelu@kc-clinic.fi

 

 

Seuraa meitä somessa kuullaksesi ajankohtaisista asioistamme: @kcclinic

Instagram

 

Facebook

 

TikTok

Katso video

KC Clinicin johtava lääkäri, plastiikkakirurgi Heikki Kupi keskustelee injektiohoitoihin liittyvistä aiheista kuten riskeistä, toipumisesta, peloista ja trendeistä.

Kiinnostuitko? Kysy lisää.

Kiinnostuitko? Kysy lisää.

Ole hyvä ja anna tietosi. Olemme Teihin yhteydessä pikaisesti!